Autotechnieken

6de jaar (BSO)

Je wordt automecanicien dankzij deze studierichting. Je krijgt weinig algemene vakken maar onderschat het technisch gedeelte van de opleiding niet. Moderne voertuigen zitten immers vol met technische snufjes en nieuwe technologieën.

Via een combinatie van technische tekenen, technologie, veel praktijkuren en stages leer je zelfstandig aan personenwagens, bestelwagens, vrachtwagens… werken. Je leert de juiste diagnoses stellen bij defecten, auto's onderhouden en herstellingen uitvoeren volgens de regels van de kunst.

Je maakt uitgebreid kennis met de verschillende onderdelen en de werking van de auto en hierbij komen zowel mechanica als elektrische voorzieningen aan bod. Ook de motoren, het rollend gedeelte, het chassis, de verschillende brandstofsystemen en de carrosserie staan op het programma.

Je leert tijdens je werkzaamheden rekening houden met de veiligheidsvoorzieningen, het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en de voorschriften op het vlak van gezondheid, hygiëne, milieu en ergonomie.

Tijdens je stages krijg je uitgebreid de kans hetgeen je weet en kunt toe te passen in de praktijk. Je proeft ook van de reële werksituatie in een garage.

Lessentabel

PV = Praktisch Vak, TV = Theoretisch Vak

Vakken

6AT

Algemene vorming

11u

AV PAV

5u

AV Engels

2u

AV Lichamelijke opvoeding

2u

Levensbeschouwelijke vakken

2u

Richtingsvakken

21u

PV Automechanica

15u

TV Automechanica

6u

Totaal

32u